Уплътнения

SKF предлага иновативни решения в еластомерите и термопластите, за да посрещне потребностите на различните индустрии за уплътнения - статични, ротационни, възвратно-постъпателни и лагерни уплътнения.

Концернът SKF демонстрира уникалната си компетентност по отношение на индустриалните уплътнителни системи като избира и разработва материали за производство на уплътнения, които да издържат дори на екстремни условия на експлоатация.

Уплътненията и технологията за тях са ключова част от възможностите на SKF. Клиентите са облагодетелствани от сътрудничеството на едни от световно най-изпитаните експерти в областта на лагерите и уплътненията, работещи заедно, споделящи повече от един век опит в предлагането на интегрирани решения за най-критичните предизвикателства в индустрията.

Радиални уплътнения за валове с малък диаметър

Уплътнения с метален корпус с големи диаметри

SPEEDI-SLEEVE и износоустойчиви втулки

За повече информация, моля посетете www.skf.com/seals


Радиални уплътнения за валове с малък диаметър

HMS5 и HMSA10

Тази линия метрични радиални гумени уплътнения с външен диаметър за валове са конструирани в съответствие с ISO 6194 и DIN 3760 за употреба в широка гама приложения. Оптимизираният дизайн гарантира много добра уплътняваща способност, дори при значителна грапавост на повърхнината, термични разширения или при употребата на разглобяеми лагерни тела. Основното качество на новия нитрилен гумен материал, разработен от SKF, са отличната съвместимост със синтетични масла и много добрата изпомпваща способност.

WAVE® уплътнения

WAVE уплътненията с понижено триене и патентована конструкция на уплътняващия ръб се използват в широка гама приложения. Ръбът има вълнообразна форма и ефективно изпомпва смазката обратно в кухината, отстранявайки замърсители, независимо от посоката на въртене на вала. Вълнообразната форма на ръба създава по-широка пътечка върху вала, което също помага за разсейване на топлината и намаляване на износването.


Уплътнения с метален корпус с големи диаметри

HDS7

Уплътнения тип HDS7 с отлични експлоатационни качества за тежки натоварвания са изработени от здрав метален корпус, еластомерна конструкция и уплътняващ ръб без пружина. Те са конструирани така, че да подобрят задържането на грес и да отстраняват замърсителите. Уплътненията тип HDS7 се предлагат от 3 различни еластомерни материала: NBR, HNBR или XNBR.

HDS1, 2 и 3

Уплътненията за тежки натоварвания тип HDS1, HDS2 и HDS3 са най-масово използваните уплътнения с метален корпус за големи диаметри при приложения с общ характер. За да отговорят на различните изисквания, еластомерната част може да бъде изработена от няколко различни материала: NBR, HNBR, XNBR или FKM.

HDSA-E

Уплътненията за тежки натоварвания тип HDSA, HDSB и HDSC имат здрав метален корпус и спомагателен клиновиден уплътняващ ръб за осигуряване на допълнителна защита срещу замърсяване. Уплътненията HDSD имат два уплътняващи ръба, разположени срещуположно, за разделяне на два флуида, а уплътненията HDSE имат два уплътняващи ръба, разположени еднопосочно, за гарантиране на допълнителна възможност за отстраняване на замърсявания.


SPEEDI-SLEEVE® и износоустойчиви втулки

SPEEDI-SLEEVE е тънкостенна износоустойчива втулка, която помага за запазването на положението на вала по време на монтаж и не изисква различен размер на уплътнението. Тази тънкостенна втулка има висококачествено покритие за осигуряване на оптимална срещулежаща повърхност за радиално уплътнение на вала. Втулката се поставя на място с просто натискане върху износената зона, осигурявайки уплътняваща площ, която е толкова добра, колкото и на нов вал, ако не и по-добра.

SPEEDI-SLEEVE се предлага за валове с диаметри приблизително до 203 мм. В приложенията, в които не е налична втулка SPEEDI-SLEEVE, SKF препоръчва да се използват SKF износоустойчиви втулки за големи диаметри (размери на валовете приблизително до 1 143 мм).

®SKF, SPEEDI-SLEEVE и WAVE са регистрирани търговски марки на Концерна SKF


 

Copyright © Янивел ЕООД. бул."Панония" 13 гр. Видин e-mail: y_velichkov@abv.bg